Tehnologije

Mitsubishi Plug-in Hybrid EV sustav

Strukturni dijagram Mitsubishi Plug-in Hybrid EV sustava
Ev nacin rada
Moguči načini vožnje
Grafikon sustava

Mitsubishi Plug-in Hybrid EV sustav koristi baterije velikog kapaciteta koje su sposobne na napajanje svih sustava vozila i vožnju do 50 kilometara isključivo u EV modu. Ovaj raspon omogućuje da se vozilo koristi u EV načinu rada u većini svakodnevnih situacijama. Vozač može sam ručno prebaciti  na EV način rada za bezšumno kretanje i vožnju bez emisije ispušnih plinova, za vožnju po naseljima ili na otvorenoj cesti. Vozač isto tako može prebaciti na način rada za punjenje baterija kada on ili ona želi smanjiti potrošnju energije iz baterije korištenjem benzinskog motora za generiranje električne energije. Utičnica ugrađena na vozilo omogućuje punjenje baterije, koja se također može koristiti i za napajanje električnih aparata kod kampiranje ili ostalih aktivnosti na otvorenom, ili dati hitni izvor napajanja kada je to potrebno. Sustav je također vehicle-to-Home (V2H) kompatibilan.

EV način rada

Ev nacin rada
Prednji i stražnji elektro motori pokreću vozilo koristeći pohranjenu energiju iz baterija. Vozilo u ovom načinu rada može se koristiti za odlazak na posao, kupovinu i većinu ostalih svakodnevnih situacija.

Serijski hibridni način rada

Serijski nacin rada
U ovom načinu elektro motori se pokreću električnom energijom iz baterija pritom koristeći benzinski motor kao generator za punjenje baterija ili kod ubrzanja odnosno u trenutcima kad je potreba za snagom veća.


Paralelni hibridni način rada

Paralelni nacin rada
Vozilo se kreće korištenjem elektromotora i benzinskog motora kod većih brzina kretanja gdje je motor s unutarnjim sagorijevanjem energetski činkovitiji.

Twin-motor 4WD: Nove-generacije
eco-friendly sustav pogona na sve kotače

Mitsubishi Concept PX-MiEV II koristi Twin motor 4WD sustav u kojem se koriste dva motora za pogon sprijeda i jedan straga koji pokreću vozilo neovisno jedan o drugom. Budući da je sustav gotovo lag-free na taj način nudi vrhunsku kontrolu, a motori osiguravaju finije odnosno preciznije kontroliranje 4WD sustava. Twin motor 4WD sustav ne koristi kardansko vratilo, hidraulički sustav i spojkekoje se koriste za povezivanje prednje i stražnje osovine u konvencionalnim 4WD sustavima. To pomaže da se smanje otpori pogona i gubici okretnog momenta povezani s kompleksnim sustavima 4WD i doprinosi većom učinkoviti, a još uvijek isporučuje učinkovit pogon dostatan za sve terenske performanse.

S-AWC (Super All Wheel Control)
poboljšava kontrolu i stabilnost vozila
Mitsubishi S-AWC (Super All Wheel Control) sustav poboljšava sigurnost, stabilnost i upravljivost koristeći on-board senzore koji stalno nadgledaju vožnju prateći podlogu po kojoj se vozi i ostale uvjete vožnje, kao i integriranu kontrolu svojeg 4WD sustava, Active Stability Control (ASC) i ABS (Anti-lock Braking System) sastavne komponente ovog naprednog sustava.
Mitsubishi Concept PX-MiEV II koristi novu verziju Mitsubishi S-AWC sustava koji poboljšava sigurnost i
vozne performanse uz jednostavno rukovanje. Rad u tandemu s Mitsubishi Plug-in Hybrid EV sustavu S-AWC također doprinosi boljoj učinkovitosti po pitanju potrošnje goriva.

Sawc

Specifikacija

Ukupna dužina 4660 mm
Ukupna širina 1830 mm
Ukupna visina 1680 mm
Broj sjedala 5
Elektro Motori Tip Električni Permanentni
(prednji I stražnji) Najveća snaga 60kW svaki
Benzinski Motor Tip 2.0L MIVEC 4-cilindra
Kapacitet generatora 70kW
Vožnja samo s elektro motorom > 50 km
Vožnja korištenjem oba motora > 800 km
Ciljana potrošnja goriva > 60 km/L
Prijenos Twin-motor 4WD sa S-AWC
Gume 225/55R18